valeo_top

Silencio: Синоним за квалитет и иновација од Valeo

SILENCIO & SILENCIO X.TRM

Silencio e врвен асортиман четки за бришачи од Valeo, поседува ненадминливи аеродинамични и акустични особености. Сите бришачи Silencio се опремени со природна гума и специфична обвивка што се додава за перформанси подолго и тивко и за подобра ефикасност.

Асортиманот на Silencio сега е достапен на пазарот за резервни делови и содржи рамни четки и конвенционални четки:

Silencio Standard: 20 референции што покриваат 98% од возниот парк.

Silencio X. TRM:  Тоа е ново револуционерно решение за замена на конвенционалните бришачи со технологија на рамни четки поврзани со кука и со универзален адаптер. Нова генерација на поефикасни, високо доверливи бришачи. Со отсуството на метална надградба се избегнува замрзнување, се намалуваат потенцијалните бучава и вибрации, бришачите лизгаат по ветробранското стакло за да не се генерираат турбуленции како кај стандардните четки за бришачи.

Перформансите на бришачите се подобрени, бидејќи притисокот е рамномерно распределен по целата четка на бришачот.

Тоа е низа од 17 модернизирани рамни четки.

Карактеристики на иновацијата:

 • подобра прегледност во сите временски услови;
 • метална структура вметната во четката изработена од гума;
 • вметнат спојлер по должината на четката;
 • рамномерен, континуиран притисок (повеќе од 1000 потисни точки);
 • тивко и нежно движење, без чкрипење и триење;
 • лесно и брзо се местат;
 • не го нарушуваат дизајнот на возилото;
 • автоклик-систем, благодарение на универзалниот „У“ адаптер;
 • ексклузивен индикатор за абење.

ПРИМЕНИ НА SILENCIO X.TRM

Првиот OE Flat Blade Silencio Xtrm беше лансиран во 2004 година, а денес процентот на покриеност на пазарот за резервни делови изнесува 45%. Некои од пазарите за резервни делови на коишто се применува:

 • Bmw 3- серии
 • Audi A4, A5, Q5
 • Renault Megane 3
 • Saab 9-5
 • Citroën C2,C3,C4, C5
 • Renault Clio, Megane, Scenic 3
 • Mercedes A-класа
 • Alfa Romeo 156
 • Peugeot 307
 • Opel Astra G

Асортиманот на COMPACT, решение за сите ваши потреби

Предности

 • Koнцентрација: оптимизиран асортиман за врвна стапка на покриеност;
 • Прецизност: комплетна понуда со 3 сегменти на асортиманот;
 • Квалитет: одговара на квалитетот на оригинална опрема.

– Стандарден асортиман

Комплетен асортиман од 33 комплети, вклучувајќи 17 специфични за оптимизирана покриеност на европскиот возен парк од 88%.

– Развоен асортиман

Суштинско дополнување на стандардниот асортиман за автомобили опремени со рамни четки. Нов оптимизиран спектар од 19 референции х 1 (од мај 2011) за поголема флексибилност и полесно управување со акциите, со покриеност на возниот парк од 85% за возила опремени со рамни четки (Flat Blade).

Иновативна и оптимизирана технологија со ултрарамен дизајн.

– Револуционерен асортиман

Вистинска револуција во технологијата за оригинална опрема (ОЕ), ги надградува вашите стандардни четки со технологијата Flat Blade.

Опсег од 10 броја за деловите што покриваат 86% од европскиот возен парк, благодарение на четките продадени индивидуално за оптимална флексибилност.