valeo_top

Поедноставено филтрирање од Valeo

Valeo е препознатлив по својата уникатна стручност во производство на медиуми со високи перформанси и производство на ефикасни филтри за кабина, како за производителите на оригинална опрема така и за пазарот за резервни делови. Сега ја дополни својата понуда за филтрирање со нов асортиман филтри за мотор, со цел да ги задоволи очекувањата на стручните лица на пазарот за резервни делови, особено на дистрибутерите.

Долг век на траење и прецизност: новиот асортиман филтри за воздух, масло и гориво на Valeo

Филтрите Valeo се дизајнирани за пресретнување на потребите на корисниците, да обезбедат највисок можен стандард на филтрирање и да го издржат тестот на времето. Нивните филтри за воздух и за масло се креирани да блокираат честички со големина од 40 микрони (40μm), половина од финоста на човечкото влакно, додека нивните филтри за гориво одат до 20 микрони (20μm), четири пати пофино од човечко влакно. Во согласност со препораките на производителите на автомобили, Valeo ги советува корисниците да ги менуваат филтрите за воздух и за масло на секои 15000 км, а филтрите за гориво на секои 30000 км.