corteco_logoCORTECO e специјалист за независниот пазар на резервни делови (IAM) во рамките на групата Fredudenberg.

CORTECO e специјализираn во автомобилски резервни делови од областа на пломбирање и контрола на вибрациите, како и во нудење на интересни сервисни делови, како што се филтри за воздухот во кабина. Производите Freudenberg се веќе распространети ширум светот како делови за оригинална опрема на пазарот на производители на оригинална опрема, овозмужувајќи им на гаражите да имаат корист од резервните делови со оригинален квалитет. Freudenberg e водечки производител на оригинална опрема (ОЕМ) во соодветните производни области. CORTECO како специјалист за индивидуалниот пазар на резервни делови на групата Freudenberg има пристап до развојот на знаеме како и глобалните производствени локации на компанија со долга традиција и локации во 58 држави. Продажните активности на CORTECO на индивидуалниот пазар на резервни делови се изведуваат преку 9 канцеларии ширум светот.

CORTECO нуди повеќе од 18 000 производи и услуги на независните гаражи – меѓу нив и водечките брендови како Simmerring® или воздушните филтри за кабина micronAir® со кои е опремена секој втор автомобил во Европа. Широкото портфолио опфаќа: радијални заптивки на вратило (Simmerring®) и пломби за матичен вентил, вметнати заптивки на вратило (RWDS), пломби за комбе и пломби за касети, технологија за контрола на вибрациите, како држачи за мотор, составни делови на преносот и монтирање на преносот на возилото, заптивки и комплет мотори, воздушни филтри за кабина, како и црева за сопирачки.

Компанијата, основана во 1996 година, има вкупно 9 канцеларии лоцирани во Германија, Франција, Велика Британија и Шпанија, како и во Сингапур, САД, Кина и Бразил. CORTECO им претставништва во Русија, Полска и Србија.