logo_hutchinson

 

 

HUTCHINSON, ПОВЕЌЕ ОД 150 ГОДИНИ АВТОМОБИЛСКИ ИНОВАЦИИ

МЕЃУНАРОДЕН НАБАВУВАЧ НА ОПРЕМА

Создадена во 1853 година, групата Hutchinson стана еден од водачите во технологиите за трансформација на гумите за обложување.  Како подружница на енергетската група TOTAL, петта по големина во светот, Hutchinson сега претставува 25 000 партнери и повеќе од 80 производни погони во 21 држава.

 

ПАРТНЕР НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА АВТОМОБИЛИ

Kaко партнер и доставувач на најголемите индустријалци во разновидни сектори, како автомобилски, воздухопловен, железнички сектор, сектор за изградба и за одбрана, Hutchinson ја развива својата технолошка стручност во 4 специфични полиња:

  • преноси (ремени, валјаци);
  • вибрациска, акустична и термална изолација;
  • пломбирање;
  • пренос на течност;

Hutchinson ги доставува овие системи до најголемите автомобилски групи: General Motors, Volkswagen, Toyota, Peugeot-Citroën, Renault-Nissan, Daimler, BMW, Kia-Hyundai, Ford Motors.

Kaко дел од дејностите за доставување опрема на Hutchinson, автомобилскиот пазар за резервни делови продава целосен асортиман на резервни делови со оригинален квалитет.

Квалитет на оригинален дел

Создаден во 2009 година, автомобилскиот пазар за резервни делови на Hutchinson нуди целосен асортиман резервни делови што се резултат на неговите вештини како производител на „веднаш прилагодливо“. Како прворангиран доставувач на опрема и партнер на главните меѓународни производители на опрема, Hutchinson, исто така, доставува и до многу независни дистрибутери на резервни делови. Автомобилскиот пазар за резервни делови на Hutchinson има целосен асортиман производи со оригинален квалитет, кои гарантираат сигурни поправки.

 

Овој асортиман е поделен на 4 главни групи производи:

  • преноси со ремени: комплети, ремени за дистрибуција и ремени како додаток и валјаци.
  • антивибрациски делови: поддршка на моторот, шарки, окови за составување;
  • пренос на течност: цевки, црева;
  • пломбирање: прстени, пломби;