valeo_top

Електрични системи и хибридни и електрични системи за возила

Во полето на микрохибридни системи, Valeo е единствениот доставувач што нуди два система застани-тргни, базирани или на StARS (Starter Alternator Reversible System/Реверзибилен систем на стартер-алтернатор) стартер-алтернатор или на засилен стартер. Втората генерација „i-StARS” e целосно различна поради интеграцијата на контролната електроника на електричната машина, намалувањето на обемот и на помошната инсталација;

Од 2009, Valeo развива втора генерација на електрични погони со подобрени енергeтски перформанси, наменета за поголем број потенцијални купувачи. Производството на електрични погони со ограничени трошоци е главна цел на Valeo, бидејќи тоа е основен предуслов за масовна дистрибуција на втората генерација електрични автомобили на економски оправдан начин. Овој развој е дел од конзорциумот за здружување на способностите и стручноста на неколку компании со цел да се поттикне создавањето индустрија за електричен погон за возила. Една од целите на овој заеднички проект е да се изберат најдобрите технолошки компромиси меѓу различните специјалности со цел да се понуди најдобар краен производ.

 • Стартери и алтернатори;
 • Електрични мотори;
 • Енергетска електроника за хибридни и електрични возила;

Опсег од 1700 референци за делови за стандардна замена, што покрива 95% од европскиот парк на патнички возила. Со повеќе од 500 нови референци за делови за стандардна замена пуштени во почеток на 2005, од коишто 60% се применети кај германски и азиски возила, Valeo Service јасно ја покажува својата посветеност да одговори на барањата на купувачот, нудејќи комплетен асортиман производи и услуги.

Valeo нуди професионален асортиман, со високи перформанси, што се состои од 550 референци за делови за мали воени возила и камиони. Како дополнување на понудата на производи за стандардна размена, Valeo, исто така, нуди асортиман од 650 нови производи, 100% чисто потекло од експертизата за оригинална опрема на Valeo.

Клучни предности на Valeo:

 • големо присуство на пазарот за оригинална опрема (ОЕ), што обезбедува брза достапност до новите технологии на пазарот за резервни делови;
 • голем индустриски капацитет за обновување со повеќе од милион реновирани машини секоја година;
 • темелен обновувачки процес, спроведен на повеќе од 40 контролни точки на производот, кој гарантира 100% замена на изабените делови;
 • единствени на пазарот: сервис за собирање јадра. Овој систем имплементира логистичка мрежа и ефикасни технички ресурси за да го направи поедноставно управувањето со јадрата и да обезбеди побрзо враќање на дополнителните оптоварувања.

Асортиманот на нови и стандардни машини за замена Valeo, како и целата понуда на резервни делови се достапни и во печатен и во електронски каталог.

АСОРТИМАН НА ЕЛЕКТРИЧНИ СИСТЕМИ VALEO

Kлучни факти за асортиманот на Valeo:

 • Valeo е еден од лидерите во производство на оригинална опрема (OEM), достава на оригинална опрема (OES) и на пазарот за резервни делови (IAM) во светот
 • Хомологен квалитет од сите изработувачи на автомобили, 100% без азбест

Асортиман за IAM Valeo:

 • 2 360 референци за делови за комплетни машини, меѓу кои:
 • 1650 стартери и алтернатори за стандардна замена
 • 710 стартери и алтернатори ново за ново
 • приближно 620 референци резервни делови
 • најнова технологија развиена во производството на оригинална опрема (ОЕМ) достапна на IAM: StARS што ги комбинира функциите на стартер и на алтернатор во уредот.

Клучни предности:

– целосен опфат во репарација, како и Ново за Ново собрано во истиот каталог;
– широк преглед на резервни делови;
– услуга за активно и полуактивно собирање јадра за репарирани производи.

Најнови апликации за оригинална опрема веќе достапни на пазарот за резервни делови:

 • за Audi A4 2008/Audi A5
  • за BMW 5-Series
  • за Kia Cee’d
  • за Mazda 2 II
  • за Mercedes A-Class / C-Class
  • за Renault Megane III
  • за VW Golf VI

Само областа производи од палета Valeo Classic, специфичен и диференциран асортиман, понуден паралелно со нашата премиум понуда за возила стари 10 години или постари.