EYQUEM

      Компанијата Еyquem е основана во 1886 гoдина и е именувана по нејзиниот основач Maurice Equem, француски адвокат. Maurice Equem бил фасциниран од автомобилите и во 1899, по барање на неговиот пријател Louis Renault, тој го создаде неговиот прв систем за палење. Во 1937 година производството на свеќици беше воспоставено со воведување алуминска…

VERNET-CALORSTAT

ПРЕТВОРЕТЕ ЈА ТОПЛИНАТА ВО ДВИЖЕЊЕ! VERNET™ произведува термостатски елементи повеќе од 50 години. VERNET™ е еден од светските водачи во оваа област. Неговата експертиза и постојан квалитет на истражување ја оправдуваат нивната позиција на врвен доставувач во автомобилската индустрија и водач кај повеќето производители на санитарни и грејни инсталации. Teрмостатските елементи VERNET™ ја претвораат топлотната…

HUTCHINSON

    HUTCHINSON, ПОВЕЌЕ ОД 150 ГОДИНИ АВТОМОБИЛСКИ ИНОВАЦИИ МЕЃУНАРОДЕН НАБАВУВАЧ НА ОПРЕМА Создадена во 1853 година, групата Hutchinson стана еден од водачите во технологиите за трансформација на гумите за обложување.  Како подружница на енергетската група TOTAL, петта по големина во светот, Hutchinson сега претставува 25 000 партнери и повеќе од 80 производни погони во…

NTN SNR

NTN-SNR, трета најголема групација за производство на лежишта во светот, е главен партнер во автомобилската индустрија и авио индустријата. Компаниите NTN и SNR ги здружија своите сили за да станат посилни ширум светот и да ја подобрат нивната позиција во Европа. Сега заедно како една група, брендовите NTN и SNR јасно го извлекуваат максимумот од…

Valeo

Valeo групацијата има 4 деловни групи, се состои од 16 групи производи што се доставуваат на пазарот за оригинална опрема и на пазарот за резервни делови. Во делот за оригинална опрема, Valeo ги снабдува сите големи производители на автомобили ширум светот. Во однос на деловите за замена и за поправки, Valeo ги снабдува со оригинални…

CORTECO

CORTECO e специјалист за независниот пазар на резервни делови (IAM) во рамките на групата Fredudenberg. CORTECO e специјализираn во автомобилски резервни делови од областа на пломбирање и контрола на вибрациите, како и во нудење на интересни сервисни делови, како што се филтри за воздухот во кабина. Производите Freudenberg се веќе распространети ширум светот како делови…