EYQUEM

      Компанијата Еyquem е основана во 1886 гoдина и е именувана по нејзиниот основач Maurice Equem, француски адвокат. Maurice Equem бил фасциниран од автомобилите и во 1899, по барање на неговиот пријател Louis Renault, тој го создаде неговиот прв систем за палење. Во 1937 година производството на свеќици беше воспоставено со воведување алуминска…

Valeo

Valeo групацијата има 4 деловни групи, се состои од 16 групи производи што се доставуваат на пазарот за оригинална опрема и на пазарот за резервни делови. Во делот за оригинална опрема, Valeo ги снабдува сите големи производители на автомобили ширум светот. Во однос на деловите за замена и за поправки, Valeo ги снабдува со оригинални…