Прецизно пломбирање Hutchinson помеѓу моторот и менувачот.

Број на делови во опсег: предмет на барање

Пример за референца: 702759

Семеринзи

Со 19 производни погони ширум светот и индустриска и технолошка експертиза препознатлива за сите произведувачи на автомобили, Hutchinson го прави неговиот асортиман на веднаш прилагодливи пломби достапен за вас како автомобилски резервни делови. Многу години Hutchinson, водачот во прецизно пломбирање, ги снабдува производителите на автомобили со следниве веднаш прилагодливи делови:

  • лагери
  • коленесто вратило со комплетен долен строј на мотор
  • универзални спојки
  • синхрони за менувач
  • гумени прстени (гумици)
  • составни делови од мотор
  • кодирани пломби за ABS-систем за кочење

Hutchinson нуди целосен асортиман на прстени за замена што одговараат на сите профили и големини, а го надополни својот асортиман и со пакет за пренос со целосен асортиман на комплети семеринзи (КБ броеви за делови) за сите лесни возила.

Дел со висока технологија

Карактеристиките на семеринзите се специфични за секоја примена. Профилот на предницата, видот на мешавина, изворот, внатрешниот или надворешниот дијаметар и длабината на жлебот се разликуваат за да обезбедат совршено пломбирање во сите средини и во сите климатски услови. Пломбите треба да ги издржат силните термални амплитуди, како и корозивноста на маслата и горивата. Одредени материјали, како ЕПДМ (етилен пропилен диен мономер) не се препорачуваат за употреба во допир со нафтени деривати. Понатаму, високите температури во околината на моторот ги менуваат својствата на гумата (цврстина, волумен). Овие варијации мора да бидат предвидени со приспособувањето на мешавината (NBR, ACM, FPM итн.)

Видови прстени

Гумици

Гумицата е кружен прстен со тркалезен пресек. Ова е најпростиот систем за пломбирање што ги комбинира максималната ефикасност, симетријата (така ги одбегнува грешките во инсталирањето) и статичната или динамичната употреба. Лесен е за вметнување во жлебовите што се лесни за обработка и одговара на најмалите надворешни димензии. Како просто и универзално решение за пломбирање, О-прстенот се употребува секаде каде што има течност или течен гас.

Прстени JF4®

Кружна пломба со 4 заоблени места, која ги нуди истите предности како О-прстенот во поглед на надворешните димензии, симетријата и местењето. Особено одговара за динамични примени, и ги има следниве додатни предности: мала сила на дисторзија, присуство на лубрикант меѓу заоблените делови којшто го смалува абењето.

Прстени BS

Метален прстен со правоаголен пресек во којшто е вулканизиран гумен прстен со класичен пресек на В-појас. Прстенот BS особено одговара за пломбирање помеѓу завртките и главата од моторот под многу висок притисок. Ја има предноста да биде пренослив и повторно употреблив и да не паѓа при ракување, поради централната мембрана што го држи во место. Покрај тоа, оваа центрирачка усна му овозможува на прстенот да биде точно позициониран при инсталирањето.