Воздушните филтри за кабина се развиени за да понудат поголема удобност на патниците во возилото (почист воздух).

Со филтрирањето на токсичните и штетните супстанции одговорни за појава на главоболки, замор, алергии и респираторни воспаленија, воздушните филтри за кабина MECAFILTER придонесуваат за подобрување на удобноста на возачите и патниците, како и за заштита на нивното здравје.

Филтри за полен MECAFILTER: спречуваат навлегување на полен, прашина и цврсти материи од патот внатре во возилото.

Филтри за честици MECAFILTER: ефикасноста на филтрите за честици MECAFILTER се однесува дури и на честиците од полен, со големина помала од микрон (илјадити дел од милиметар), а тоа нуди подобра средина за возачите, како и за патниците, особено за оние што страдаат од астма и алергии.

Филтри за активен јаглерод MECAFILTER: како дополнување на предностите на филтрите за полен MECAFILTER, нашите филтри за активен јаглерод ги апсорбираат непријатните мириси и штетните гасови.

Не заборавајте да го смените вашиот воздушен филтер за кабина на секои 10000 до 15000 км (дури и ако вашиот автомобил не е опремен со клима-уред).