Филтрите за гориво MECAFILTER ја штитат пумпата за вбризгување; го прочистуваат горивото од остатоците од вода (дизел) и од многу ситни нечистотии, на тој начин спречувајќи:

  • нарушување при нестабилност на снабдувањето со гориво во текот на забрзување;
  • предвремено абење на системот за вбризгување;
  • лошо согорување што предизвикува намалување на перформансите на моторот и зголемување на емисијата на чад.

Не заборавајте да го менувате вашиот филтер за гориво често за оптимални резултати на моторот.