Воздушни филтри

Воздушниот филтер е витален елемент од моторот; еквивалентен на белите дробови кај луѓето.

MECAFILTER воздушните филтри:

  • му овозможува на моторот да вдишува почист воздух
  • ги задржува абразивните честички во воздухот, и на тој начин ги заштитува карбураторот и системот за вбризгување на моторот и се избегнуваат траги на сите подвижни делови на моторот.

Затнат воздушен филтер генерира:

  • зголемување на падот на притисокот во текот на довод на воздух во моторот;
  • проблеми со согорување (неурамнотежен сооднос помеѓу воздухот и горивото);
  • опаѓање на перформансите на возилото;
  • зголемена емисија на гас и несогорено гориво.

Не заборавајте да го менувате вашиот воздушен филтер често за оптимални резултати и подолг век на траење на моторот.