Безбедност на која можете да се потпрете: црева за сопирачки CORTECO!

Цревата за сопирачки се еден од најважните составни делови на системот за сопирање на возилото. Затоа, квалитетот е од огромно значење за безбедноста на патниците. CORTECO нуди широко портфолио на црева за сопирачки составено од повеќе од 1700 референции, покривајќи 90 проценти од примените на европските произведувачи. Двојното обложување ја обезбедува потребната еластичност, истовремено дозволувајќи само ограничена проширеност на волуменот. Ова штити од абење и кинење и придонесува за долг век на траење на цревата за сопирачки, кои се предмет на најстрогите спецификации за квалитет и кои подлежат на строго тестирање.