CORTECO е бр. 1 име за радијална заптивка на вратило. Можете да очекувате оригинален квалитет и први на пазарот од Freudenberg, изумителот и водечки производител на оригинална опрема за радијална заптивка на вратило.

Cемеринзите CORTECO имаат историја што трае повеќе од 70 години: брендот CORTECO прво беше регистриран како производна трговска марка за радијална заптивка на вратило во Италија во 1932 година. Овие пломби беа произведени и дистрибуирани во Италија од партнер на групата Freudenberg. Интересно е да се забележи дека од 1932 година италијанскиот пазар го идентификува брендот „CORTECO“ со радијална заптивка на вратило, ова е слично на она што се случи во Германија со брендот „Simmerring®” на групата Freudenberg.

Високите температури и долготрајните масла бараат професионални пломби. CORTECO нуди прецизни семеринзи и за матичен вентил за примени на мотор, пренос и за центарот на тркалата. Пломбите CORTECO се креирани и произведени за да ги задоволат спецификациите на производителите на оригинална опрема. Поддржани од знаењата за развој и производство на групата Freudenberg, светскиот водечки производител на радијални заптивки на вратило, CORTECO ви го нуди истиот одличен квалитет.

CORTECO е водечки доставувач на автомобилски семеринзи и пломби за матичен вентил со оригинален квалитет за:

  • мотор
  • пренос
  • апликации за тркала

Ние ја нудиме најобемната производна линија на семеринзи и пломби за матичен вентил за автомобили, камиони, трактори и мотоцикли. Покрај тоа, CORTECO има широк избор на каталози и стручна литература за да им помогне на купувачите во пронаоѓање на вистинското решение за нивните барања за пломбирање.

Комплетите семеринзи CORTECO кои се подготвени за монтирање за разновидни поправки на автомобили и камиони ги поддржуваат нашите купувачи во зголемувањето на нивниот бизнис.

Simmerring©

Брендот Simmerring© e регистрирана трговска марка, Во секојдневниот јазик името „Simmering“ често се поистоветува со „радијална заптивка на вратило“, што е вистинското име на групата производи. Како и да е, оригиналниот Simmerring© е достапен само од неговиот производител Freudenberg, или ексклузивно од CORTECO како резервен дел за независниот пазар на резервни делови. Freudenberg е глобален водач на пазарот во производната група радијални заптивки на вратило. Успешната историја на овој производ, кој е измислен во 1929 година, главно се должи на неговиот висок квалитет и постојан технички развој. Неодамнешните резултати од тестирањето заптивки на вратило покажуваат дека Simmerring© е сѐ уште добар како нов по 24-часовен период на тестирање. Имитациите, од друга страна, покажуваат пукнатини, абразија и вдлабнатини откако беа изложени на сличен напор. Традиционалната надлежност за радијални заптивки на вратило исто така се манифестира себеси во групата производи интегрирани радијални заптивки на вратило и комби пломби и пломби за касети, кои исто така се продаваат од CORTECO на независниот пазар на резервни делови. CORTECO ја користи експертизата за материјали на групата Freudenberg, особено во случај на интегрирани заптивки на вратило, бидејќи овие содржат нов вид усна за пломбирање направена од политетрафлуороетилен (PTFE), која не бара лубриканти при местењето, но сепак се прилагодува дури и на најмалите нерамнини на површината на вратилото.

Пломби за матичен вентил

CORTECO нуди современи пломби за матичен вентил, кои го оптимизираат снабдувањето со масло на системот вентили – пример за тоа е новиот дизајн на усна за пломбирање: таа создава значително намалување на непожелното истекување на гас под притисок по пат на одреден контра притисок. Ова ја намалува карбонизацијата во системот, го зголемува векот на траење на моторот и ги намалува штетните емисии.Секоја пломба за матичен вентил е развиена со намера да одговара на соодветен тип мотор. CORTECO има можност да ја понуди вистинската пломба за матичен вентил за секој од вообичаените модели на возила, благодарение на овластувањето за развој на групата Freudenberg.