EYQUEM, доставувач на оригинална опрема

ЕYQUEМ, француски производител на свеќички, е број 1 во Франција и петти ширум светот на пазарот за свеќички.

Повеќе од 100 години, ЕYQUEМ соработуваше со европски производители на автомобили во развивање на помалку загадувачки мотори со висок перформанс. Со ова компанијата стекнува статус на стар и префериран партнер на производителите на автомобили.

Уште од почетокот на автомобилската ера, ЕYQUEМ им се придружи на своите партнери во моторните трки како победник. Развојот што го реализиравме во оваа рамка ни дозволува да развиеме подобри карактристики за нашите свеќички за стандардни автомобили. Уште од самиот почеток на дизајнирање на моторот, нашите инжeнери работат со производители на автомобили за да развијат свеќичка на утрешницата.

Асортиманот на свеќички ЕYQUEМ (околу 150 референци) го покрива целиот европски пазар за автомобили: свеќички со една, две, три и четири електроди

Сите свеќички ЕYQUEМ се произведени во Франција, во производна единица што го контролира целиот производствен процес:

– изолатор од алуминиум и емајлирање на електродата на свеќичката;
– никлување на свеќичката;
– финалниот производ;

Преферираните грејачи за вашиот мотор

ЕYQUEM се издвојува на пазарот на грејачи по доставата на приклучоците за греење пред- и по-, кои одговараат на последните технолошки развои во системите за директно вбризгување. ЕYQUEM нуди широк асортиман на иновативни грејачи со висок перформанс во согласност со бараните спецификации од производителите на автомобили.

Посебни модели се развиени за моторите со пумпа за висок притисок (Hdi, Dci, Cdi, Tdi, Tdci) инсталирани во денешните возила, т.е. идниот возен парк. Користејќи високоразвиена (state-of-the-art) технологија дури и за првата генерација Diesel и Turbo Diesel возила, грејачите ЕYQUEM обезбедуваат поголема сигурност и понежно возење.

Со голем број двојни пред и по загрејувачки модели, асортиманот EYQUEM обезбедува максимална покриеност на меѓународниот дизел пазар.

Грејачите ЕYQUEM имаат иновативен систем од 3 фази што им дозволуваат да работат:

 • пред палење;
 • во текот на палењето;
 • по палењето и кога моторот е запален и работи (во зголемување на брзината) што осигурува моторот да ја достигне својата идеална работна температура побрзо.

ЕYQUEM ви нуди загарантирани сигурност и перформанс:

 • брзо палење (3-5 секунди) дури и на температури од -20° благодарение на дијаметарот на предниот дел од грејачот кој е смален на минимум.
 • зголемен перформанс и заштита на моторот. Отстранување на тропањето при палење на ладно. Пост загрејувачките периоди се продолжени (до 6 минути) – зависи од оригиналната опрема на возилото и стабилноста на моторот во мирување.
 • оптимизирана потрошувачка на гориво, која се должи на подоброто и поредовно согорување на горивото.
 • намалување на емисиите на загадувачки гасови до 40%. Пост загрејувањето обезбедува подобро согорување на горивото, како и потивка работа на моторот при фазата на греење.

Грејачите ЕYQUEM се произведени во Европа, од суровините па сѐ до финалниот производ и се изложени на постојани контроли на квалитет во текот на производниот процес.

Квалитет на оригинална опрема (ОЕ) во служба на моторите

 • ОЕ квалитет
 • Направени во Франција
 • ISO TS 16949
 • Асортиман главно составен од 100% силиконски кабли DIN-ISO 3808 со квалитет од Ф-класа
 • температури еквивалентни на ОЕ
 • 3 технологии: силиконски кабли, бакарни кабли, карбонски кабли
 • Помала побараност на пазарот: компактен угостителски опсег за 90% од возилата
 • Отстранување на пречките (од суштинско значење за таблите со електроника) EEC 72/245 – EEC R40-01
 • Целосно отпорни на водопропустливост и прекин

Силиконски кабел:

 • ефект на отпорност: спиралната жица спроведува отпорност до 5600 ohms/m.
 • ефект на индуктивност: електромагнетните пречки се канализирани од страна на фетирно јадро, а потоа и апсорбирани.
 • во полето на телевизиски и радио фреквенции, Eyquem се издвојува од конкурентите. Отстранувањето на пречките е една од главните силни страни на каблите за свеќички Eyquem.